Zoneregelingen met het Smart Home System

Met het Smart Home System zijn zeer uitgebreide zoneregelingen te creëren. Op DEZE PAGINA in onze webshop bieden we een mogelijkheid om eenvoudig eenzoneregeling te berekenen.

De zoneregeling kan bestaan uit diverse zones op de vloerverwarming en/of diverse radiatoren in de woning of gebouw

Een zoneregeling met het Smart Home System kan op 3 manieren worden bediend:

  1. Via het centrale bedieningspaneel (de toegang tot WIFI, maar geen thermostaat)
  2. Via de draadloze thermostaten (of radiator thermostaatknoppen) in de verschillende ruimten
  3. Via een smartphone of tablet

Voor een zoneregeling met het Smart Home System zijn in ieder geval de volgende onderdelen noodzakelijk:

  • Een centraal bedieningspaneel: hiermee kunt u de diverse onderdelen softwarematige met elkaar verbinden. Per complete installatie is er één centraal bedieningspaneel noodzakelijk: hierop kunnen tot 48 verschillende zones geregeld worden.
  • Bij een vloerverwarmingsinstallatie: een zoneregelingskast. Hierop worden de thermostaten in de diverse zones draadloos gekoppeld
  • Een aantal thermostaten, bijvoorbeeld dit type (net zoveel als er zones zijn: een zone kan uit verschillende groepen op de vloerverwarmingsverdeler bestaan)
  • Een aantal stelmotortjes: net zoveel als er groepen op de vloerverwarmingsverdeler(s) zijn.
  • Een indien er nog radiatoren te regelen zijn, ook net zoveel radiatorthermostaatknoppen als het aantal radiatoren wat geregeld dient te worden.
  • Daarnaast kunnen in de installatie ook elektrische vloerverwarmingen, infraroodpanelen, verlichting of andere elektrische apparatuur worden meegenomen, d.m.v. een ontvanger voor max. 16 Amp. schakelvermogen of de ontvanger met 10 Amp. schakelvermogen

Zo zijn er vele mogelijkheden beschikbaar om een totale zoneregeling op maat te maken: we helpen u graag bij het samenstellen van de noodzakelijke configuratie.

image_pdfimage_print